Naši mlađi uzrasti sudjelovali su u Međunarodnom Delminijum kupu koji je održan 26., 27. i 28.11.2021. godine u Sarajevu.

Kvalitet turnira je na visokom nivou a konkurencija je izuzetno jaka. Turnir je bio podijeljen na dva dijela. U jednom dijelu su nastupali igrači godišta 2010/11 dok u drugom igrači godišta 2012/13/14 god. Naša ekipa se takmičila sa dvije ravnopravno podijeljene ekipe, 2010 godište te 2012 godište.

Ekipa 2010 godište je izgubila prvu utakmicu od Akademije Devetka 4:0. U drugom kolu bili su bolji od ekipe FK Romanija pobjedivši ih rezultatom 4:3, da bi u odlučujućoj utakmici za polufinale u trećem kolu, izgubili od SF Zimm Mostar sa rezultatom od 2:0.

Druga pomenuta ekipa koja se natjecala je u prvom kolu izgubila od Akademije Katalinski 2:0, a u drugom kolu je igrala nerješeno protiv Romanije, rezultat je bio 0:0. Naša ekipa je imala šanse za prolaz ali je u trećem kolu u jednoj vrlo neizvjesnoj utakmici poraženi su od FK Igman sa 2:0.

Drugi dan natjecanja su nastupili igrači godišta 2012, uz informaciju da je bilo samo 5 igrača tog godišta dok su ostali igrači ekipe bili mlađi.

U prvom kolu smo u jednoj odličnoj utakmici, mališani su izgubili od F.K.Igman 2:1. U drugom i trećem kolu su ubilježili dva poraza. F.K.Dobrinja nas je nadigrala rezultatom 4:0, te poraz od ekipe Betaklub, također rezultatom 4:0, te su mališani ostali bez šansi za prolazak dalje.

“U ovoj selekciji imamo problem sa pozicijom golmana, pa smo primorani na svakoj utakmici žrtvovati nekog od igrača. Spomenuo bih i da je iz naše grupe ekipa F.K.Igman zauzela treće mjesto u ukupnom plasmanu. Bili su sjajni tokom cijelog turnira a utakmice zanimljive i napete.Pohvale nam je uputio i organizator za regularno ponašanje svih učesnika iz redova NK Kreševo, te pohvala za fer i sportsko nadmetanje, također smo turnir završili bez i jednog žutog kartona, a na narednim turnirima nadamo se i nagradama za plasman. Za nas je ovo veliko iskustvo i prilika da skupljamo rutinu igranja takmičarskih utakmica protiv, ponoviću još jednom respektabilne konkurencije.”, rekao je za naše društvene mreže trener Simić

Ističemo također da je ekipe 2010/11 je sa klupe vodio Miroslav Bjelica, a ekipu 2012/13/14 Aleksandar Simić.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

logo

Nogometni klub Kreševo osnovan je 1956 godine. Prvu natjecateljsku utakmicu odigrali su na Domaćem terenu protiv Mladosti iz Sarajeva. Domaće utakmice NK Kreševo igra na Stamal Areni. Najveći uspjeh kluba do danas je nastup u prvoj Ligi federacije u sezoni 2005/06, što je rezultiralo osvojenim četvrtim mjestom na kraju sezone.

KONTAKT

NOGOMETNI KLUB KREŠEVO

Troska bb, Kreševo

Bosna i Hercegovina

+387 (0) 30 806 675

E-mail

info@nkkresevo.com

NK KREŠEVO - 2021 sva prava pridržana Design and development logo